Hof ter Meyghem 13-12-2019 Bij het aperitief lachende gezichten in afwachting van de feestavond… Aandachtige luisteraars wisselen interessant nieuws uit… Als aperitief “Château Vilatte”, een Crémant de Bordeaux van een Vlaamse wijnbouwer… Het eerste hapje: eendenlever met mango en vijg en uiteraard bijpassende wijnen… Bij de eendenlever: een gewurztraminer uit Zuid-Afrika en een Pinot gris van de Elzas… De meningen waren zoals steeds verdeeld… maar de wijn werd gesmaakt! Bij de coquille: verkies je rood (een cru van de Beaujolais) of een wit (uit Griekenland, Chardonnay)? Een moeilijke keuze… Als voorgerecht een delicatesse: gebakken coquille met spek en een zalfje van schorseneer. Uiteraard met uitgelezen wijnen… Als hoofdgerecht: hertensteak met witloof en groene kool… Een feestgerecht! Iedereen geniet van het hoofdgerecht… De feestzaal was goed gevuld met een feestelijk gezelschap… Bij het hoofdgerecht: 2 onbekende wijntjes: een Russische wijn (Zwarte Zee) en een Portugese wijn. Twee maal een schot in de roos… “Cuvée d’Amour”… een wijn uit Haspengouw… Een lekkere dessertwijn van het domein Hoenshof en een passende afsluiter van een mooie wijn-degustatieavond… Alle wijnen op een rijtje… Een palet van geuren en smaken.. Er werd geklonken op het nieuwe jaar bij de Cuvée d’amour… Berichtnavigatie PreviousNext Een reactie achterlaten Reactie annulerenJe e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Reactie * Naam * E-mail * Website Δ