Wijn-weetjes met Paul Cooreman Onze voorzitter verwelkomt de aanwezigen, talrijk opgekomen na een onderbreking in de activiteiten wegens Corona… Paul Cooreman, meer dan 25 jaar actief in de wijnsector, deelde ons zijn ervaringen over wijnmaken, het vinificatieproces, het belang van de pit van de druif… Er werd gestart met een bijzondere wijn… Een oranje wijn die zijn amber kleur krijgt door langdurig contact tussen de wijn en de druivenschillen. Degusteren begint met het beantwoorden van de vraag: hoe is de wijn in de neus? Na vele maanden werd in de vereniging terug het glas geheven: op ieders gezondheid! Een hapje mocht natuurlijk niet ontbreken… Een overzicht van de witte wijnen (waaronder twee oranje wijnen) Terra, Valpolicella 2016, wijn van minder bekende druiven:corvinone, corvina, rondinella. Robijnrode kleur met granaatschakeringen. Rijpe rode fruittonen, van zwarte kers en braambes, met een hint van vanille en specerijen. Heerlijke Valpolicella! Cubardi staat voor liefde en passie! Wat een top wijn, gemaakt door mensen met een passie voor wijn. Ontzettend veel smaken, zachte tanines, mooie lange afdronk… Een prachtige afsluiter. De rode wijnen (van links naar rechts): Casa de Mouras (Portugal), Silice (Cahors), Canoso (Valpolicella), Cubardi (Puglia). Berichtnavigatie PreviousNext Een reactie achterlaten Reactie annulerenJe e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Reactie * Naam * E-mail * Website Δ